Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Попри рішення Верховного Суду. РПЦвУ не хоче виселятись із храму у Франківську

    Представники РПЦвУ не згодні з рішенням Верховного Суду, який підтримав позовні вимоги Івано-Франківського міськвиконкому та зобов’язав Івано-Франківську єпархію РПЦвУ звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6 (м. Івано-Франківськ) та передати його у постійне користування департаменту освіти і науки міської ради.

    Нагадаємо, приміщення Івано-Франківської єпархії Російської Православної Церкви в Україні (так званої «УПЦ МП») по вул. Чорновола, 6 та 6Б колись належали відділу освіти Івано-Франківського міськвиконкому. У двох одноповерхових будівлях загальною площею 300 кв. м. розміщувався дитячий садок на 3 вікові групи (садок відвідували близько 100 дітей)».

    «Наразі віряни УПЦ (РПЦвУ, – ред.) змушені забрати все з храму, у якому молилися 30 років, і у громади немає приміщення для богослужінь», – зазначають на сайті РПЦвУ.

    У п’ятницю, 4 лютого, у другій половині дня представники РПЦвУ отримали повідомлення про виселення, яке призначили на ранок 7 лютого.

    У 2006 році виконком міської ради передав в оренду (строкове користування) єпархії РПЦвУ два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв. м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління (до завершення будівництва храму на вулиці Довженка, 2). Церкву на вулиці Довженка, 2 завершили будувати у 2009 році, однак так звана РПЦвУ так і не звільнила приміщення.

    Найсвіжіше

    Популярне