Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Під час сутички у словацькому парламенті депутат облив український стяг водою (ВІДЕО)

    У головному законодавчому органі Словацької республіки стався інцидент в епіцентрі якого виявився один із державних символів України, повідомляє сайт slovensko.hnonline.

    Перепалка в парламенті відбулася на тлі обговорення оборонної угоди зі США, яка б дозволила Америці використовувати аеропорти Словаччини.

    Депутати проросійської Народної партії “Наша Словаччина” (LSNS) Андрій Медвецький та Петер Крупа встали зі словацьким прапором біля трибуни спікера та заблокували її.

    На це відреагували депутати ліберальної партії “Свобода та солідарність” (SАS) Яна Бітто Циганікова та Мирослав Жяк, які розгорнули перед собою український прапор.

    Медвецький почав обливати водою Жяка та український прапор, потім соратники Медвецького по партії Марек Котлеба та Станіслав Мізік, вирвали український прапор із рук Жяка.

    Після закінчення засідання Мирослав Жяк зробив заяву для преси, в якій розповів, що подає заяву до суду щодо порушення кримінальної справи за фактом крадіжки українського прапора.

    *Народна партія “Наша Словаччина” (LSNS) — є відверто проросійською партією. Її лідер Маріан Котлеба, ще будучи губернатором Баньскобістрицького краю, особисто написав 31 січня 2014 року звернення до Віктора Януковича під час протистояння на Майдані, порівнявши Революцію Гідності із тероризмом.

    Найсвіжіше

    Популярне