П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На головній іконі України в соборі Софії чудово видно кольори нашого прапору, – архієпископ Євстратій

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) звернув увагу що в соборі Святої Софії в Києві у вівтарі на іконі Богородиці Оранти домінуючими кольорами є синій і жовтий – кольори прапору України.

    «Під час служіння в Святій Софії 3 лютого раптом зауважив, що домінуючі кольори Оранти — жовто-золотий і блакитний», – написав він у Фейсбуці.

    «Фотографії часто передають блакитний одяг Діви як ближчий у кольорі до сірого. Але живим поглядом два кольори нашого прапора в головній іконі України — чудово видно», – підсумував архієпископ Євстратій.

    У коментарях митрополит Олександр (Драбинко) теж опублікував фото ікони Спасителя в Софії Константинопольській де теж видно кольори українського прапора.

    Фото: Oleksandr Drabynko

    Нагадаємо, раніше архієпископ Євстратій (Зоря) писав, що путінська імперська модель приречена, бо звернена в минуле. Також він прокоментував нагородження Путіним Іларіона (Алфеєва). Крім цього в Африці РПЦ застосовує кошти російського уряду, впевнений архієпископ Євстратій. «Виділили бюджет на підкуп африканських кліриків, щоби з них ліпити “екзархат”», – писав він.

    Найсвіжіше

    Популярне