Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ісламське духовенство Татарстану висловило обурення через рішення влади РФ розширити торгівлю алкоголем у сільській місцевості

    Рада аксакалів Духовного управління мусульман Республіки Татарстан (суб’єкт Російської Федерації) надіслала звернення керівнику Держалкогольінспекції республіки, у якому висловила рішучий протест проти збільшення кількості магазинів, які продають алкоголь у селах регіону.

    Конфлікт виник після того, як під час наради в Держалкогольінспекції співробітникам установи була поставлена задача забезпечити відкриття нових магазинів в селах, де немає торгівельних пунктів з реалізації алкогольної продукції. При цьому, таке рішення чиновників, нібито, було продиктоване необхідністю профілактики тіньового виробництва та реалізації сурогатного алкоголю.

    “У зв’язку з цим Рада аксакалів ДУМ РТ висловила своє обурення і повідомила, що татарсько-мусульманська спільнота республіки також активно висловлює невдоволення з цього приводу”, – цитує “Интерфакс-религия” заяву мусульман.

    Представники ісламського духовенства наголошують, що сільські імами давно проводять діяльність, спрямовану на скорочення точок реалізації алкоголю. Для цього вони регулярно проводять перемовини з місцевою владою, підприємцями, населенням. Результатом такої праці стало те, що в багатьох муніципальних районах Татарстану алкоголь не продається взагалі, або його продаж припиняється під час священного місяця Рамазан.

    В Духовному управлінні мусульман Татарстану стверджують, що ініціатива  Держалкогольінспекції може перекреслити всі спроби духовенства пропагандувати здоровий образ життя та відмову від вживання алкоголю.

    Інформація про реакцію чиновників на обурення мусульман, наразі, не надходила.

    Принагідно нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року чиновниця Республіки Татарстан Райхан Галімянова заявила, що вказаний регіон – це татарська земля, і росіянам, як і новозбудованим храмам Російської православної церкви, тут не раді.

    Найсвіжіше

    Популярне