П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий предстоятель Церкви Криту склав присягу перед президентом Грецької Республіки

    У присутності президентки Грецької Республіки Катерини Сакелларопулу, 1 лютого 2022 року новий архієпископ Криту Євгеній склав присягу, як це передбачено статутом Критської церкви.

    Архієпископа Євгенія супроводжували митрополити Кідонії і Апокоронасу Дамаскін, Гортинський і Аркадійський Макарій, Єрапіті і Сітії Кирил та Головний секретар Священного Синоду та єпископ Кносський Продром Ксенакіс, передає orthodoxtimes.com.

    Також на зустрічі були протопресвітер Ретимнонської єпархії о. Ніколаос Никифорос та юрисконсульт Критської церкви Д. Мілатіанакіс.

    Церемонія інтронізації архієпископа Криту відбудеться наступної суботи, 5 лютого о 12:00, у митрополичій церкві Святого Мінаса в Іракліоні. Як повідомлялося, на церемонії будуть присутні прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, міністр освіти Греції Нікі Керамеос та інші.

    У зв’язку з заходами проти коронавірусу участь у інтронізації дозволять лише 250 запрошеним особам.

    Нагадаємо, у 11 січня Священний Синод Вселенського патріархату обрав предстоятеля Критської Церкви із трьох кандидатів. Критська Церква — автономна православна Церква у складі Вселенського патріархату на острові Крит (Греція).

    Найсвіжіше

    Популярне