П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священний Синод Вселенського патріархату обрав предстоятеля Критської Церкви

    Священний Синод Вселенського Патріархату під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія обрав 11 січня нового архієпископа Криту. Ним став митрополит Ретімно і Авлопотамоса Євгеній.

    Про це повідомляє речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря), зауваживши, що митрополит Євгеній – один з членів Синоду в 2018 році, хто голосував за надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України та послідовно підтримує ухвалене рішення.

    «Многії літа, доброго здоров‘я та успішного служіння новому Архієпископу Кріту Євгенію ІІ. Достойний – Аксіос!», – написав речник ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що Синод Православної Церкви Криту обрав трьох кандидатів на трон архієпископа Критського. Це перший раз, коли цих кандидатів було сформовано Священним єпархіальним Синодом Криту, а не Міністерством освіти.

    2 грудня 2021 року Вселенський патріархат звільнив архієпископа Іринея з посади, оголосивши посаду вакантною. Раніше Синод Криту одноголосно ухвалив рішення про звільнення архієпископа Критського Іринея з посади, враховуючи показання трьох лікарів-професорів університетів, через хронічні проблеми зі здоров’ям.

    Критська Церква — автономна православна Церква у складі Вселенського патріархату на острові Крит (Греція).

    Найсвіжіше

    Популярне