Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розповіли коли почнеться піст і які свята християни відзначатимуть в лютому

    Православна Церква України традиційно розповіла про свята, які християни відзначатимуть в лютому.

    1 лютого вшановуютб день пам’яті преподобного Макарія Великого, Єгипетського, який жив у IV столітті і прославився як визначний подвижник, що стояв у витоків християнського чернецтва.

    3 лютого предстоятель ПЦУ Епіфаній відзначатиме третю річницю інтронізації та 43-річчя, – йдеться на сторінці ПЦУ у Фейсбуці.

    6-го лютого християни вшановуватимуть пам’ять преподобної Ксенії, яка є прикладом доброчесного життя, а 7 лютого згадуватимуть пам’ять одного із вселенських учителів Церкви Христової, святителя Григорія Богослова, а 12-го лютого буде соборне свято вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого.

    15 лютого – велике дванадесяте свято Стрітення Господнього, яке завжди припадає на сороковий день після Різдва Христового.

    «На 26-те лютого цьогоріч випадає поминальна субота, тож підноситимемо молитви за спокій всіх від віку спочилих православних християн, отців, братів і сестер наших. А в останній день лютого розпочинається Тиждень сирний (масляний), після якого – початок Великого посту, який духовно готує нас до зустрічі світлого свята Воскресіння Христового», – підсумували в ПЦУ.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне