Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій привітав Моспатріарха і визнав, що підпорядковується РПЦ

    Очільник «УПЦ МП» митрополит Онуфрій (Березовський), який постійно заявляє, що керована ним Церква, нібито, незалежна від РПЦ, привітав Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) із 13-річчям із дня інтронізації. У своєму привітанні Онуфрій визнав, що він належить до Російської Церкви Московського патріархату і відповідно підпорядковується їй.

    На це звернув увагу релігійний експерт Олександр Єфременко.

    «“верных чад нашей Святейшей Церкви избрать Вас кормчим корабля Святой Русской Православной Церкви” говориться у привітанні очільника РПЦвУ митрополита Онуфрія до Московського Патріарха Кіріла з нагоди чергової річниці його інтронізації, яке щойно було опубліковано на сайті РПЦвУ. Таким чином Російська Церква, все-таки, своя для Онуфрія. То чому ж досі це єднання не прописано у назві самої релігійної організації? Навіщо організовувати мітинги, за участі бабусь у “жовтих кєпочках”, проти закону перейменування, якщо РПЦ для них “своя і наша”?», — іронічно запитав Єфременко.

    Раніше релігійний експерт Олександр Єфременко розповів, як РПЦ безцеремонно узурпувала Грузинську і Польську Церкви, а тепер влізла до Африки.

    Найсвіжіше

    Популярне