Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Раніше РПЦ безцеремонно узурпувала Грузинську і Польську Церкви, а тепер влізла до Африки

    Релігійний експерт Олександр Єфременко нагадав, що раніше Московський патріархат вже узурпував Грузинську і Польську Православні Церкви, а тепер він вдерся до Александрійського патріархату.

    «…Російська Церква безцеремонно свого часу узурпувала Грузію, Польщу, тепер вже, нахабно і свідомо, порушуючи канони Вселенських соборів, вона влізла і до Александрії. До тих місць, де Православ’я існувало у той час, коли на території Москви було суцільне болото, а самих росіян взагалі не було!», – підкреслює експерт у своєму дописі.

    Єфременко вважає, що митрополиту РПЦ Лєоніду (Горбачову), який є так званим главою «екзархату РПЦ в Африці» ці всі історичні факти відомі, адже він упродовж тривалого часу був представником РПЦ при Александрійському патріархові.

    «Александрійська Церква заснована ще апостолом Марком у І-му столітті. Саме в Александрії, стараннями преподобного Антонія Великого, зародилось чернецтво, ця Церква дала світу незліченну кількість святих, захисників і вчителів Православ’я, серед яких Афанасій Александрійський, ревний борець з аріанством, та інші. Тепер же Лєонід Горбачов, разом зі своїми підопічними, вирішив спасати Александрію від наслідків розколу! Все це виглядає доволі безглуздо», – підсумував релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Нагадаємо, Єфременко також писав, що митрополит РПЦ Леонід (Горбачов) може скласти конкуренцю російському пропагандисту Кісєльову.

    Найсвіжіше

    Популярне