Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські євреї закликали канцлера Німеччини до рішучіших дій у захисті України

    Українські євреї звернулися до федерального канцлера Німеччини закликавши захищати Україну і вжити рішучих дій. Відповідне звернення опублікували на сайті Асоціації євреїв.

    «Ми всі зараз розуміємо, що сценарій різкого загострення ситуації у сфері безпеки, аж до широкомасштабного збройного конфлікту з великою кількістю жертв та біженців до Європи, є цілком можливим. На карту поставлено вже не тільки територіальну цілісність і державний суверенітет України — їх було порушено Російською Федерацією вісім років тому, і реакція міжнародної спільноти, як зараз уже очевидно, виявилася далеко недостатньою для того, щоб вплинути на агресора. Тепер же мовиться про саме існування України як незалежної та суверенної держави та внаслідок цього — про стабільність всього континенту», — зазначається в заяві, що стосується теми ескалації напруженості на кордонах України та її окупованих Російською Федерацією територій.

    За їхніми словами, перед обличчям можливої ескалації російської збройної агресії щодо України, необхідно закликати Німеччину до більш рішучих дій, спрямованих на опір агресії РФ, і тільки після успіху — на стабілізацію ситуації.

    «Ми з повною відповідальністю стверджуємо: в умовах, що склалися, перешкоджання постачанням озброєння в Україну через систему закупівель НАТО може бути інтерпретовано тільки як поступка під тиском Кремля, що невиправдано з логічної точки зору та просто неприпустимо — з моральної. Всі ми чудово знаємо, до чого призводить політика умиротворення та заохочення агресора. Навпаки, постачання Україні оборонних летальних видів озброєнь можуть відіграти критично важливу превентивну роль у припиненні агресивних планів Москви», — заявили євреї.

    Найсвіжіше

    Популярне