Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У столиці України християни різних конфесій молилися за єдність

    У неділю, 23 січня, у храмі Святого Василія Великого в Києві відбувся Екуменічний молебень, організований Українською Греко-Католицькою Церквою.

    Про це йдеться на сторінці монастиря Св. Василія Великого в Києві.

    У всьому світі 18–25 січня 2022 року традиційно проходить Тиждень молитов за єдність християн. Цього року головною темою молитви є гасло: «На сході ми бачили зорю Його і прибули поклонитись Йому» (Мт. 2, 2).

    Під час Молебню в рамках Тижня молитов за єдність християн спільно молилися єпископ УГКЦ Йосиф Мілян, який очолив молитву, також у богослужінні взяв участь апостольський нунцій в Україні, архієпископ Вісвальдас Кульбокас, єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії в Україні РКЦ Олександр Язловецький та духовенство Католицьких і Православних Церков, а також представники юдейської месіанської спільноти християн.

    Апостольський нунцій в Україні, архієпископ Вісвальдас Кульбокас виголосив проповідь про сенс і значення молитви за єдність християн.

    «Тиждень молитов за єдність християн є дуже гарною подією, але і дуже драматичною з одного боку, коли ми возносимо нашу молитву до Бога Отця, щоб усі віруючі в Нього, в Його Сина Ісуса Христа і Святого Духа, мали одне серце і одну душу. Ми знаємо що робимо дуже гідний і дуже справедливий вчинок. З іншого боку, однак коли ми порівнюємо думки нашого серця з думками Ісуса Христа, ми часто розуміємо, що наше серце жорстоке і байдуже. Ми навіть звикли бачити християн поділеними, і наше серце не достатньо плаче з цього приводу», – зазначив нунцій.

    Підсумував Архієпископ свою проповідь такими словами: «Тому сьогодні ми молимося до Бога Отця, і Сина, і Святого Духа, щоб приділяв нам цю увагу до знаків, подій та людей, а також дав нам творчість та мужність у поширенні справжньої єдності між усіма християнами. І нехай Господь простить нам усі гріхи здійснені нашими вчинками, словами і бездіяльністю, коли ми не виконували свої зобов’язання шукати цієї єдності».

    Наприкінці Екуменічної молитви духовенство та всі вірні разом помолилися духовний гімн «Боже, великий, єдиний…».

    Найсвіжіше

    Популярне