П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент України ввів санкції проти осіб, що здійснюють злочинні дії проти ПЦУ в Криму

    21 січня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про застосування персональних спеціальних економічних санкцій проти осіб, які переслідують ПЦУ в окупованому росіянами Кримському півострові.

    Про це повідомляє Голос Криму.

    До санкційного списку внесено 18 фізичних осіб, які причетні до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу по завершенні його засідання 30 грудня 2021 року.

    Обмеження проти них строком на п’ять років передбачають блокування активів, заборону участі у приватизації, оренді державного майна та запобігання виведенню капіталів за межі України.

    Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

    Нагадаємо, 15 березня 2021 року окупаційна влада РФ в Криму вручила постанову про знесення храму ПЦУ в Євпаторії. У ПЦУ відповіли, що не зноситимуть храм. Таким чином російські окупанти в Криму продовжують витісняти ПЦУ. Усього сім парафій Православної церкви України та чотири священники на сьогодні залишилися в окупованому Криму.

    Нещодавно у Криму митрополит Климент (Кущ) освятив воду для парафіян ПЦУ. Також він відвідав журналіста Владислава Єсипенка, який перебуває у полоні російських окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне