П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер найстаріший єпископ Сербської Православної Церкви

    Єпископ Шабацько-Вальєвський Лаврентій (Трифунович), найстаріший єрарх Сербської православної церкви (СПЦ), помер у віці 87 років.

    Про це повідомляє газета Kurir.

    Як зазначається, єпископа було госпіталізовано до військово-медичної академії в Белграді.

    Майбутній архієрей закінчив православну духовну семінарію та богословський факультет у Белграді. У сан єродиякона був посвячений у 1958 році, а в сан єромонаха – у 1961 році. Два роки був священником церкви Ружиці на Калемегдані (Белград), потім був парохом на Купресі.

    Обраний у єпископський сан 1 червня 1967 р., висвячений 16 серпня 1967 р. у Кафедральній церкві в Белграді. Спочатку був вікарним єпископом у Белграді. У 1969 році він був призначений єпископом Західної Європи та Австралії та Нової Зеландії та інтронізований у березні 1969 року в Лондоні.

    Єпископ Лаврентій володів англійською, німецькою та російською мовами. Як представник і посланець Сербської Православної Церкви брав участь у багатьох міжцерковних зустрічах, виступав із лекціями та доповідями.

    Нагадаємо, нещодавно сербський патріарх подякував РПЦ за надані кошти для Сербської Церкви і похвалив очільника РПЦвУ Онуфрія.

    Фото: Kurir

    Найсвіжіше

    Популярне