Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Афоні за десять днів у одному монастирі від Covid-19 померло п’ятеро ченців

    Органи охорони здоров’я перебувають у стані підвищеної готовності після п’ятої смерті від коронавірусу протягом десяти днів на території Святого Філофеївського монастиря на Афоні.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Отець Таксіархіс помер Господі пізно в суботу ввечері, переможений ускладненнями, викликаними коронавірусом. Майже всі ченці інфіковані коронавірусом, а з 40 ченців понад 20 ізольовані в келіях із симптомами COVID-19.

    Варто відзначити, що всі померлі монахи, були невакцинованими, як і майже всі монахи Філофейського монастиря.

    За інформацією  Voria.gr у монастирі перебувають ще 6-7 літніх ченців у важкому стані, але наразі немає жодних подробиць про їх точний стан здоров’я.

    Інцидент непокоїть не лише Святу громаду, а й органи охорони здоров’я Греції, оскільки, попри те, що монастир уже місяць перебуває на карантині, кількість випадків захворювання Covid-19 не зменшується та продовжується розповсюдження коронавірусу.

    У суботу о. Косьма, який також був зубним лікарем Філофейського монастиря, помер, а протягом тижня о. Даміана та о. Порфирія переміг коронавірус. Два тижні тому помер отець Лука.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що прокуратура Греції порушила справу на афонських ченців-«антивакцинаторів». Також ігумен Афонського монастиря розповідав про щонайменше 40 ченців, які загинули через ігнорування щеплення.

    Найсвіжіше

    Популярне