Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Ігумен Афонського монастиря: щонайменше 40 ченців загинули через ігнорування щеплення

    Настоятель монастиря Есфігмен старець Варфоломій прокоментував той факт, що, попри те, що від Covid-19 загинуло 40 ченців Афону, все ще є монахи, які заперечують коронавірус і спонукають людей, які повинні бути духовно орієнтовані, не вакцинуватись, внаслідок чого вони серйозно хворіють і це закінчуються ускладненнями від коронавірусу.

    Настоятель підкреслив, що це явище є результатом того, що ченцям «потрібні не віруючі, а послідовники», – повідомляє orthodoxtimes.com.

    «Вони вчать про караючого Бога і про те, що наша церква переслідується, і це породжує фанатизм», – сказав він.

    Ми засудили цю ситуацію багато років тому, це явище, яке існує в церкві, яке діє хворобливим чином, як “ракова пухлина” у тілі церкви, і єдине, що вдається, це розділити людей», – сказав настоятель монастиря старійшина Варфоломій.

    Він пояснив, що «є такі, які хочуть вдавати з себе наступників святих старців і намагаються зібрати навколо себе людей. Вони мають пристрасть до пророкування і діють як комунікатори з деякими людьми, які шукають “гуру”, який розповість їм майбутнє. Вони шукають шанувальників, і це видно по тому, як вони реагують».

    «Вони перетворили нашу віру на релігію, де панує терор щодо християн перед суворим Богом, який карає», – підкреслив Варфоломій.

    Також ігумен Есфігменського монастиря зазначив: «З нашого передання та синаксарію, який ми читаємо, ми вчилися всі ці роки через нашу віру, що якщо святий має благодать Божу, дар Божий, він робить все, щоб це приховати, а не виявити».

    Старець Варфоломій повідомив, що «Афон нараховує багато жертв коронавірусу пропорційно чисельності населення. Багато отців захворіли і померли».

    «Офіційні дані про смертність від коронавірусу на Афоні говорять про 25-30 людей, але їх набагато більше. Разом з деякими афонськими ченцями, що померли в Господі поза горою Афоном, ми досягнемо 40 смертей… В ім’я послуху, який існує в монастирі, я не можу нав’язуватися в інших справах, крім духовних», — підкреслив він.

    Нагадаємо, раніше прокуратура Салонік втрутилась через висловлювання ченця з гори Афон про ченців-антивакцинаторів, які своєю риторикою закликають віруючих не робити щеплення.

    Найсвіжіше

    Популярне