П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ звершило у Дніпрі молебень за Україну та вшанувало пам’ять загиблих бійців УНР

    Сотні людей прийшли 22 січня в Дніпрі до пам’ятного хреста на Соборній площі, щоб відзначити День Соборності України. Дніпряни та гості міста заповнили площу синьо-жовтим та червоно-чорними прапорами, а також прапорами з символікою УНР та ЗУНР.

    Як інформує “Радіо Свобода”, на початку урочистостей священники Православної церкви України відслужили молебень за Україну.

    “Сьогодні День Соборності України, і неможливо цей день почати не з молебню за Україну, тому що в такий непростий час, під час таких іспитів, які проходить Україна, ми повинні бути єдині. Це наш фундамент, на якому має стояти наше майбутнє”, – розповів керівник Дніпровської єпархії ПЦУ митрополит Симеон (Зінкевич).

    Присутні вшанували борців за волю України, зокрема згадали про загиблих учасників бойових дій на Донбасі та віддали шану бійцям УНР, загиблим сто років тому в боях за місто.

    Саме на цій площі неподалік від хреста поховані 14 вояків полку “Січових стрільців – Вільних козаків” УНР – як наддніпрянці, так і галичани, які загинули в боях проти більшовиків та махновців наприкінці 1918 року.

    2017 року поблизу місця їхнього поховання встановили кам’яний хрест на честь злуки УНР та ЗУНР. Учасники зібрання поклали квіти до монумента.

    Найсвіжіше

    Популярне