Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ провів в останню дорогу воїна, який підірвався під час розмінування

    У Дніпрі 17 січня поховали Віталія Петренка, воїна-десантника, сапера інженерно-саперного взводу 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади, старшого солдата.

    Траурна церемонія відбулась з військовими почестями на Краснопільському кладовищі міста. Простились із загиблим десантником рідні, близькі та знайомі Віталія Івановича, військовослужбовці Збройних Сил України, бойові побратими, волонтери, представники духовенства, містяни.

    Похорон очолив капелан Православної Церкви України Дмитро Поворотний, повідомляє Армія Інформ.

    «51 рік, на війні з 2015 року, загинув 10 січня 2022 року, виконуючи бойове завдання. Це вже четвертий земляк-воїн, що загинув в бою з ворогом з початку 2022 року. Згадайте воїна Віталія, помоліться, подякуйте і не здавайтеся! Господи, упокой воїна», – написав військовий капелан на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Смерть вирвала з наших рядів справжнього патріота та громадянина, мужнього військовослужбовця, сапера інженерно-саперного підрозділу окремої повітрянодесантної Січеславської бригади старшого солдата Віталія Петренка, — сказав під час ритуальної церемонії заступник військового комісара Дніпропетровського обласного ТЦК та СП з морально-психологічного забезпечення підполковник Олег Руських. — Під час служби він зарекомендував себе з найкращого боку та завжди був готовий виконати найвідповідальніші завдання. Воїна-героя відрізняли надзвичайно високі якості справжнього патріота — відданість Україні, чесність та повага до людей. Але 10 січня 2022 року під час розмінування обірвалося життя воїна, який до останнього подиху стояв на захисті Батьківщини».

    Найсвіжіше

    Популярне