П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній відвідав Хмельниччину

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всіє України Епіфаній у день свята Обрізання Господнього та день вшанування святителів Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської і Петра Могили, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, 14 січня 2022 року, звершив Божественну літургію у кафедральному Свято-Андрієвському соборі Хмельницької єпархії.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацьки), архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик), архієпископ Вишгородський Агапіт (Гуменюк), єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло (Юристий), єпископ Дунаєвецький Марк (Гричевський), настоятель храму протоієрей Іван Марущак та численне духовенство.

    Після прочитання Євангелія митрополит Епіфаній виголосив проповідь.

    Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії) та заупокійне молитовне прохання за спокій душі приснопамятного митрополита Антонія (Махоти).

    Наприкінці відправи відбувся святковий молебень, після якого митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зазначивши про необхідність завжди пам’ятати про Бога та у всьому покладати свою надію на Нього. Окрім того, Митрополит Епіфаній торкнувся питання становлення Православної Церкви України, наголосивши на її глибокому історичному корінні.

    Закінчилася відправа спільною колядою та покладанням квітів до могили митрополита Антонія, яка розташована поруч із храмом.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній назвав Церкви в яких розглядають питання визнання ПЦУ. Також він пояснив, що означає бути вдячним.

    Найсвіжіше

    Популярне