П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ображають почуття віруючого: Росіянин поскаржився Путіну на фігури відьом у парку

    Віряни та духовенство Російської православної церкви продовжують пошук приводів, щоб якомога гучніше заявити про “образу почуттів віруючих” і агресивно вимагати покарання для тих, хто насмілився “заплямувати” репутацію російських православних.

    Так зокрема сталось і в російському Архангельську, житель якого поскаржився до інтернет-приймальні президента РФ Владіміра Путіна на інсталяцію, що була встановлена у сквері поблизу місцевого драматичного театру.

    Почуття православного образили фігури відьом, які, за його словами, були поставлені там, де до революції стояв храм Російської православної церкви і могили священнослужителів.

    У своїй скарзі, яку мешканець Архангельська адресував Путіну, він зауважив, що така інсталяція на місці старовинних поховань грубо порушила його права.

    Ситуацію прокоментував директор Архангельського театру драми Сєргєй Самодов.

    “Ми ще в 2019 році, з метою подальшого благоустрою території парка, проводили археологічні дослідження. Згідно з отриманими висновками експертизи, на території Петровського парка ніяких слідів цвинтаря чи поховання церковних служителів чи інших осіб не виявлено. Ми просто витрачаємо час, який могли б використати більш ефективно, аніж на чиюсь “ображеність”, – цитує “Znak” заяву Самодова.

    Директор зазначив, що його, своєю чергою, ображає чуже невігластво, на яке він змушений витрачати час, і додав, що після його коментаря ані автор скарги, ані інші представники РПЦ з ним на зв’язок не виходили.

    Найсвіжіше

    Популярне