П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Александрійський Патріархат збирається на другий день Синоду. Вторгнення Росії – головна тема

    Вторгнення Російської Церкви на Африканський континент є основною темою в роботі Священного Синоду Александрійського Патріархату, який збирається з понеділка, 10 січня по середу, 12 січня, в Патріархаті, в Александрії, під головуванням Патріарха. Феодора.

    Пол це повідомляє orthodoxtimes.com

    Робота Синоду розпочалася з промови, звернення та привітання єрархів Церкви у резиденції Патріархату, після чого відбувся виступ Митрополита Найробійського Макарія, який представляє Синодальний орган Він презентував діяльність Патріархату Александрії за останні два роки та її зусилля залишатися близькою до православних церковних громад африканського континенту.

    Одразу після цього протоєреї розпочали поглиблене вивчення всіх правил канонічного права, які стосуються «вторгнення» Російської Церкви в юрисдикцію Александрійського Патріархату на Африканському континенті, як було заявлено Російською Церквою, яка прийняла рішення про створення в Африці екзархату.

    Повний виклад цього питання, який визначає канонічні межі юрисдикції, що керують цими церквами, зроблено митрополитом Камерунським Григорієм після консультації з професором канонічного права Богословської школи Афінського національного і Каподистрійського університету та митрополитом Перистерським Григорієм (Папафомою) щодо неканонічного рішення Синоду РПЦ, прийнятого 26 грудня 2019 року, припинити поминання Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора ІІ, а також усіх ієрархів, які згодні з автокефалією Православної Церкви України.

    Згідно з джерелами Александрійського Патріархату, всі ці глибокі дослідження можуть стати канонічною правовою основою для остаточних рішень, прийнятих Александрійським Патріархатом до кінця цього Синоду, щодо всіх останніх оновлень, оголошених Московським Патріархатом щодо його присутності в Африці і які рішення, як очікується, будуть оголошені до кінця цього Синоду.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній заявив, що патріарх РПЦ уподібнюється Путіну, адже вторгнувся в Александрійську Церкву. Також предстоятель Кіпрської Церкви засудив вторгнення РПЦ в Александрійську Церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне