Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський до РПЦ: «Нехай простить їх Бог»

    Патріарх Александрійський Феодор направив послання всім церквам, які зазіхають на священний простір місіонерської діяльності його Церкви, очевидно, коментуючи останні події, пов’язані з рішенням Московського патріархату прийняти під свою юрисдикцію 102 клірика Александрійського Патріархату та створити “африканський екзархат РПЦ”.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Звертаючись до народу з нагоди Нового року у Великій залі Александрійського Патріархату, предстоятель Православної церкви Африки Феодор ІІ зазначив: «Я дав послання, яке повинні почути інші церкви, які зазіхають на цей священний простір, званий місією. Тому що вони не знають, що протягом багатьох років наша Патріархія не мовчала. Але саме наш Патріархат проливає кров і дає цим людям надію на Бога. Хай пробачить їх Господь!».

    Нагадаємо, 29 грудня 2021 року Синод РПЦ у журналі №100 постановив прийняти до себе «102 клірики Александрійського Патріархату з восьми країн Африки, згідно з поданими проханнями». У РПЦ заявляють, що клірики з Африки нібито самі попросились до Московського патріархату, через згадування патріархом Александрійським імені предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, що є визнанням ПЦУ. 

    У Александрійській Церкві раніше висловили «найглибший сум» з приводу цього рішення РПЦ.

    Богослов архімандрит Кирило Говорун коментуючи рішення РПЦ по Африці заявив, що тільки канонічні беззаконники могли відкрито порушити канон прийнятий на Вселенському соборі.

    Найсвіжіше

    Популярне