Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Запізніле каяття: Після вироку за педофілію, усиновлені діти священника РПЦ скасували власні свідчення

    Усиновлені діти протоєрея Російської православної церкви Ніколая Стрємского, якого 24 грудня 2021 року Сарктаський районним судом (Оренбурзька область) було засуджено за педофілію до 21 року позбавлення волі, заявили про неправдивість власних свідчень про протиправну діяльність вітчима.

    Про це йдеться у репортажі на youtube-каналі “ГТРК Оренбург LIVE”.

    “Він не винен. Всі ми оббрехали його”, – розповідають журналістам дівчата. А на запитання про мотиви надання неправдивих свідчень, одна з них відповіла: “Через гроші. Повелась на гроші. Не думала, що все так далеко зайде”.

    Діти запевняють, що за надання показів, які підтверджуватимуть вину клірика РПЦ, їм пропонували від мільйона російських рублів і вище. Втім, хто пропонував підліткам кошти за надання нібито неправдивих свідчень, досі не зрозуміло.

    Чому зізнання у наданні неправдивих свідчень прозвучало лише після оголошення вироку священнику РПЦ Ніколає Стрємскому, чи вплине вказана інформація на сам вирок і чи буде притягнуто до відповідальності тих, хто свідчив проти клірика, відповіді на ці питання найближчим часом мають відшукати російські правоохоронці та суд.

    Нагадаємо, 24 грудня цього року Сарактаський районний суд оголосив вирок священнику РПЦ Ніколаю Стрємскому, якого було визнано винним у вчиненні злочинів проти статевої свободи і недоторканності дітей. Йому було призначено покарання у вигляді 21 року перебування у виправній колонії суворого режиму.

    У вересні 2020 року йому було пред’явлено обвинувачення за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 КК РФ (зґвалтування; насильницькі дії сексуального характеру; розпусні дії; залучення неповнолітнього до вчинення антигромадських дій тощо).

    Слідство встановило, що з 1999 по 2019 роки обвинувачений “вчинив злочини проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх” (педофілія).

    Указом митрополита Оренбурзького та Сарактаського РПЦ Веніаміна (Зарицького) священника Ніколая Стрємского було заборонено у священнослужінні на час слідства та суду. Церковний суд Оренбурзької єпархії РЦП готується до розгляду питання про позбавлення Ніколая Стрємского священничого сану.

    Найсвіжіше

    Популярне