П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ заперечують закиди у негуманному поводженні з тваринами і виклали власну версію смерті віслюка, який жив у монастирі

    Муромська єпархія Російської православної церкви відповіла на обвинувачення зоозахисників та активістів у негуманному поводженні з тваринами. Конфлікт розгорівся після того, як мешканці села Мішино знайшли у снігових заметах замерзаючого віслюка, що належав місцевому Спасо-Преображенському монастирю.

    Представники духовенства поспішили запевнити ЗМІ, що поширена раніше інформація не відповідає дійсності, а тварина померла задовго до того, як її тіло виявили активісти.

    У повідомленні оприлюдненому на сайті єпархії зазначено, що віслюк “Моісей” раптово помер 21 грудня цього року. Труп тварини нібито віз до місця захоронення один з працівників обителі, однак його автомобіль вийшов з ладу. Робітник нібито тимчасово вивантажив віслюка на узбіччя, а пізніше, коли був знайдений потрібний транспорт, труп “Моісея” вдалось доставити до потрібного місця і захоронити.

    У Моспатріархаті стверджують, що віслюк проживав у монастирі з 2013 року і за ним весь час доглядали належним чином. Представники духовенства навіть заявили, що мають відеодоказ того, що вивозили з території монастиря вже мертвого віслюка.

    Заява РПЦ з даного приводу дещо відрізняється від інформації, яку раніше надали засобам масової інформації місцеві зоозахисники. Як раніше інформував “Духовний фронт”, мешканці села запевняли, що знайшли у снігу ще живого віслюка, якого їм не вдалось вчасно відігріти і він помер.

    Найсвіжіше

    Популярне