Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські зоозахисники б’ють на сполох – клірики монастиря РПЦ залишили віслючка помирати на морозі

    Кричущий інцидент відбувся у Володимирській області Російської Федерації за безпосередньої участі духовенства Російської православної церкви. У селі Мішино клірики Спасо-Преображенського монастиря, яким, вочевидь, не притаманні любов, співчуття та гуманність, вигнали віслюка з кличкою “Моісей” помирати на 25-градусний мороз.

    “Говорит Москва” інформує, що тварина, яка належала високодуховній православній обителі, захворіла. Та очільники монастиря вирішили не перейматись долею віслюка, і просто вигнали його за межі релігійного об’єкту.

    Мешканці села Мішино знайшли замерзаючу тварину в снігових заметах, однак врятувати віслюка “Моісея” не спромоглись.

    Зоозахисники і місцеві активісти обурені такою поведінкою духовенства РПЦ. Зокрема, перший заступник комітету Держдуми з питань екології Владімір Бурматов заявив, що має намір детально розібратись у ситуації.

    “З цим віслючком потрібно розібратись, що це за ситуація така, хто його залишив на вулиці. Я категорично проти того, щоб від тварин позбувались таким чином. Якщо є тварини, які просто стали непотрібними, їх варто передати до реабілітаційного центру, де про них подбають”, – заявив Бурматов.

    Поряд з цим, інші зоозахисники повідомили, що віслюк жив на території монастиря РПЦ разом з іншими тваринами: качками, павичами, фазанами тощо. Активісти запевняють, що вмерти від старості тварина не могла – “Моісею” було всього п’ять років.

    В РПЦ традиційно відмовились коментувати скандал. Зокрема заступник глави Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе не виявив бажання відповідати на запитання журналістів щодо інциденту з віслюком. Натомість він порадив звертатись за коментарями до відповідної місцевої єпархії.

    Поряд з тим, у мережі наростає обурення серед зоозахисників та активістів, які вимагають встановити винних і покарати їх у відповідності до чинного законодавства.

    Найсвіжіше

    Популярне