Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Болгарії священник побудував 40 кам’яних кіотів-каплиць у лісі

    Священник Петро Цанков побудував 40 кам’яних кіотів-каплиць у лісі поблизу міста Светі-Влас у Болгарії.

    Тамтешні жителі називають це місце «Шляхом віри», або “Шляхом Бога”, повідомляє  vjeronauka.net

    За словами 78-річного священнослужителя, ця ідея відвідала його 9 років тому. До 2016 року він уже спорудив 21 каплицю. Раніше він розповідав, що спочатку збирався збудувати лише один паракліс, але робота захопила його.

    У безпосередній близькості від храму святого Власія, де служить отець Петро, ​​залишалося багато зайвого будівельного матеріалу. Щоранку священик клав у свій рюкзак кілька кам’яних плиток, піднімався вгору в ліс, відзначав ними повороти стежки й ставив там ікони з біблійними висловами. Згодом у цих місцях і було зведено каплиці.

    Отець Петро зізнавався, що не шукає похвали, а залучає таким чином людей до православної віри. Не кожен зайде до церкви, але безліч вирушають у гори за чистим повітрям.

    Фото: vjeronauka.net

    У будівництві кіотів-каплиць священнослужитель зупинився на числі 40, оскільки воно символізує кількість років поневірянь єврейського народу пустелею після виходу з Єгипту. На іконостасах зображені біблійні сюжети та особи церковної історії. Отцю Петру допомагають місцеві віряни: привозять каміння з найближчого пляжу, потім обробляють їх молотками та зубилами.

    Священник планує завершити свій лісовий проєкт будівництвом невеличкої церкви.

    Фото: vjeronauka.net

    Найсвіжіше

    Популярне