П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Біля Нікополя побудують перший у районі типовий храм ПЦУ на честь праведного Петра Сагайдачного

    Біля Нікополя побудують храм Православної церкви України. Він стане першим типовим храмом ПЦУ на території району (не враховуючи саме місто). Нагадаємо, перший типовий храм ПЦУ у Нікополі з’явився навесні 2021 року.

    Про це повідомляє nikopol.nikopolnews.net з посиланням на благочинного ПЦУ у Нікополі і районі ігумена Меркурія (Скорохода).

    Нову церкву побудують у селі Чкалове, що знаходиться за 10 кілометрів від вказаного міста.

    Дозвіл на побудову храму дали депутати Першотравневої ОТГ, виділивши землю у центрі Чкалово. За таке рішення 21 грудня, на сесії проголосувала абсолютна більшість обранців. Храм назвуть на честь святого праведного Петра Сагайдачного.

    «Від імені Керуючого Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійшого архієпископа Симеона висловлюю окремі слова вдячності нашим друзям та меценатам району: усій команді агрофірми “Гетьман” під мудрим керівництвом Євгена Екзархо та Володимира Крюковця. А також щира подяка депутату Першотравневої ОТГ пану Віктору Бараннику та землевпоряднику і депутату від Чкаловського Старостату Вікторії Володимирівні Шевченко за ініціювання проекту доленосного рішення», – написав ігумен Меркурій (Скороход).

    Храм будуватимуть, як і у Нікополі, за кошти благодійників.

    Нагадаємо, у Нікополі Православній церкві України подарували автобус для благодійності та волонтерства. Також у серпні у місті освятили храм ПЦУ на честь праведного Петра Калнишевського.

    Найсвіжіше

    Популярне