П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нікополі освятили храм ПЦУ на честь праведного Петра Калнишевського

    31 липня єрарх ПЦУ архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон у співслужінні запрошеного духовенства звершив чин освячення новозбудованого храму на честь праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) у місті Нікополь на вулиці Кармелюка, 2.

    Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

    Храм, розташований в центрі Нікополя і якому в регіоні немає аналогів, зведений в пам’ять про захисників, полеглих на сході України.

    Після освячення було звершено першу Божественну літургію в цьому храмі. За богослужінням молилися віряни, серед яких журналісти, громадські діячі, ветерани війни з Росією, рідні загиблих воїнів, а також меценати, силами яких побудовано храм та облагороджено територію.

    Архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон вручив благодійникам церковні нагороди.

    Після богослужіння владика Симеон подякував усім небайдужим людям доброї волі, які долучились до величної події, а також відзначив великі труди благочинного Нікопольського району та міста, настоятеля храму ігумена Меркурія (Скорохода) подарувавши особливе видання Богослужбового Апостола для церковного користування. У свою чергу отець Меркурій подякував керуючому єпархією, ктиторам храму та кожному, хто долучився до будівництва церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне