П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ привітали з іменинами всіх, хто носить ім’я Анна

    У Православній церкві України привітали з іменинами всіх, хто названий ім’ям Анна, адже 22 грудня Церква відзначає одразу два свята на честь жінок, які носили це ім’я. Сьогодні християни пригадують чудо зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, а також вшановують пам’ять пророчиці Анни, матері пророка Самуїла.

    Їхні життя розділяє майже тисячоліття, та втім, попри цю неймовірну часову відстань, їхні історії мають у собі чимало спільного. «І в них обох ми маємо вчитися – їхньої віри в Бога, покладання на Нього своїх найбільших переживань і вдячності за Його дари», – йдеться у дописі ПЦУ на Фейсбуці.

    Обидві Анни страждали від безпліддя і лише завдяки ревній молитві та своєму благочестивому життю вони сподобилися чуда Господнього і зачали дітей, яким судилося нести благовістя Боже людям. Син пророчиці Анни, Самуїл, став одним із найбільш шанованих пророків. А Пречиста Діва Марія стала Матір’ю Ісуса Христа.

    У ПЦУ зазначили, що ці дві Анни любили Бога не через чудеса, а ще задовго до зцілення їх від безпліддя.

    «Тож наслідуймо цих праведних жінок у їхньому благочестивому смиренні й вдячності Богові за дари, якими Він нас наділяє. Слава Богу за все!», – підсумували в Православній церкві України.

    Нагадаємо, священник ПЦУ Олексій Філюк став «Духовним наставником року». Також ПЦУ запустила проєкт про жінок, які пережили насильство.

    Найсвіжіше

    Популярне