Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ запустила проєкт про жінок, які пережили насильство

    Від дня вшанування Варвари Великомучениці ГО «Eleos-Ukraine» разом з Синодальним управлінням соціального служіння Православної Церкви України розповідатимуть про сильних жінок, яким довелося багато що пережити, але які не зрадили собі.

    «Eleos-Ukraine» — платформа взаємодії неурядових організацій, релігійних громад, державного сектору, заснована на демократичних цінностях та поза будь-якими видами дискримінацій з метою розв’язання соціальних проблем. Одним із видів її діяльності є робота шелтерів для постраждалих від домашнього насильства, повідомляє «Вечірній Київ».

    Цикл історій #Святі_і_круті — про жінок, які є важливими для християнства і які свого часу пережили домашнє чи інше насильство.

    Проєкт здійснюється у циклі публікацій у блозі отця Сергія. І перша стаття присвячена саме святій Варварі — дівчині, яка роками потерпала від домашнього насильства і загинула від рук власного батька.

    “Цими історіями ми хочемо нагадати, що Церква, і ПЦУ зокрема, засуджує будь-які прояви насильства й готова допомагати жінкам, що його переживають. А також наголосити, що домашнє насильство — не норма і ніколи нею не було: ні в ІІІ столітті, ні в Х, ані в ХХІ столітті. Насильство завжди залишається насильством», — наголошує протоєрей ПЦУ Сергій Дмитрієв, військовий капелан, глава правління ГО «Eleos-Ukraine», який є автором ідеї. А реалізує її разом з журналісткою Марією Семенченко, яка є авторкою текстів.

    Найсвіжіше

    Популярне