Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав українських дипломатів із професійним святом

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав працівників дипломатичної служби України із професійним святом.

    «Від повноти Православної Церкви України та від себе особисто висловлюю вдячність усім працівникам дипломатичної служби та вітаю вас із вашим святом. Дякуємо вам за ваші зусилля та служіння на благо України. Нехай Господь дарує вам сили та здоров’я, аби українська держава й надалі мала міцних поборників на міжнародній арені, які відстоюють мир і справедливість для кожного!», – йдеться у дописі на сторінці митрополита у Фейсбуці.

    Він зазначив, що вибір професії дипломата – це вибір на користь розбудови миру, співпраці та взаємодії між державами й народами. Це вибір на користь взаєморозуміння. Це вибір на користь пошуку істини, адже саме між тисяч різних позицій і думок викристалізовується правда, якій не зможе суперечити жодна сторона.

    За словами митрополита Київського і всієї України Епіфанія, для Помісної Української Православної Церкви вкрай важливе розширення та поглиблення міжнародної співпраці.

    «Адже саме постійний діалог і взаємодія є шляхом до порозуміння та миру, шляхом до міжнародного засудження Росії як країни-агресора, до засудження утисків українських релігійних спільнот у Криму та на окупованому Сході, до перемоги та завершення війни, відновлення української держави в її конституційних кордонах та встановлення справедливого миру для України», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній закликав не вірити міфам про вакцинацію від COVID-19. Також предстоятель ПЦУ заявив, що Путін зазнає поразки, тому що українці — сильна нація.

    Найсвіжіше

    Популярне