П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Політв’язень Владислав Єсипенко подякував митрополиту Епіфанію за духовну підтримку і молитви

    Арештований фрілансер Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислав Єсипенко передав через митрополита Сімферопольського і Кримського Климента листа на адресу митрополита Епіфанія з нагоди третьої річниці Об’єднавчого Собору і обрання його Предстоятелем Української Церкви. В ньому політв’язень дякує митрополиту за духовну підтримку і молитви.

    «Ви стали Предстоятелем у важкий момент для нашої держави. Війна, смерті, невинно засуджені політв’язні, котрі томляться у російських тюрмах. Знаходячись в неволі сотні наших співвітчизників відчувають Вашу духовну підтримку і молитви, які Ви возносите під час богослужінь. Це дає нам сили та укріпляє у вірі. Від імені усіх політв’язнів прийміть сердечні вітання, духовних сил і божественної мудрості в управлінні нашою Церквою», – йдеться у листі, опублікованому на сайті ПЦУ.

    Владислав Єсипенко до свого арешту як позаштатний журналіст Радіо Свобода висвітлював соціальну та екологічну проблематику, знімав опитування кримчан.

    Нагадаємо, журналіста Владислава Єсипенка затримали 10 березня 2021 року, після того, як чоловік побував на акції до Дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі. ФСБ РФ звинуватила кореспондента у “шпигунстві на користь України”.

    Раніше повідомлялось, що митрополит ПЦУ Климент (Кущ) відвідав журналіста Владислава Єсипенка. Також митрополит ПЦУ Климент став громадським захисником арештованого в Криму журналіста.

    Найсвіжіше

    Популярне