Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Опублікована статистика вакцинації монахів на Афоні: деякі монастирі повністю невакциновані

    У мережі опублікована статистика вакцинації монахів на Афоні. Вона зроблена на основі доповіді Василиса Волудакиса – відомого священника з Афін за 19 грудня. На відео священник каже, що вирішив точно дізнатись, скільки монахів на Афоні вакцинувалось.

    У Монастирі Симонапетра тільки 5, або 6 монахів не вакциновані. Схожа ситуація і в Пантократорі. Там близько 4-5 монахів не зробили прививки.

    У Ксенофонті всі вакциновані.

    У Ставронікіті тільки 6 монахів із 26 не вакциновані. Іверіон: із 30 монахів 10 не вакциновані. Кутлумуш: із 25 монахів 7 не вакциновані.

    Велика Лавра: із 50 монахів зробили лише 7.

    Лише 4 монахи вакциновані у монастирі св. Павла. Настоятель цього монастиря сказав що “благословення немає на вакцинацію”.

    У монастирі Протоептстат герон монах Павло зробив 3 дозу і помер від побічних ефектів такі як тромбози і тому подібне. Йому було 66 років.

    У Ватопеді із 110 монахів 65 не вакциновані.

    У Діонісіаті ніхто не вакцинувався. Так само ніхто не вакцинувався у монастирі Філофея, Каракалу, Костамоніт, Ксиропотаму, Григоріат. Також ніхто не вакцинувався у монастирі Дохіар і Зограф, Хіландар і Святого Пантелейомона.

    У монастирі Есфігмен, серед 120 ченців ніхто не вакцинувався. Цей монастир не поминає імені патріарха Варфоломія.

    Келіоти (монахи які живуть в окремих келіях окремо від великих монастирів) – 95% не вакциновані.

    Нагадаємо, цього місяця від коронавірусу помер єромонах з Афону. Також паломники, які подорожують в Афон, кладуть в ніс антисептик, щоб підробити експрес-тест на COVID-19.

    Варто зазначити, що минулого місяця патріарх Варфоломій переніс свій візит на Афон через пандемію.

    Найсвіжіше

    Популярне