Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній пояснив чи можна сидіти під час богослужіння (відео)

    Православна Церква не забороняє сидіти в храмі в певні моменти богослужіння, розповів предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній

    «Немає заборони про те, щоби під час богослужіння сидіти. В православній традиції ми у молитві звертаємося до Бога стоячи», — зазначив митрополит Епіфаній в ефірі ТСН.

    За його словами, вже зараз у храмах ПЦУ є лавки, які також є навіть на Афоні і в інших Православних Церквах.

    «Наприклад, в Церкві Греції практично в кожному храмі є лавки, навіть на Афоні — в монашій республіці — в храмах є спеціальні сидіння, які мають назву стасидії. Немає заборони, як такої. В певні моменти богослужіння є можливість присісти. Навіть зараз у багатьох храмах Православної Церкви України є лавки, є місця, де люди похилого віку мають можливість присісти», — зазначив предстоятель Української Церкви.

    Він також відповів на питання про церковний етикет для жінок у храмі.

    «Що стосується етикету, то звичайно, що храм, це є особливе місце зустрічі людини із Богом. Як у вас є певний етикет, ви його зберігаєте тут, то звичайно, що є певний церковний етикет. Це стосується і хустки, це стосується інших речей, щодо жінок», – відповів митрополит Епіфаній.

    Він додав, що ПЦУ розвіює певні міфи, що стосуються жінок.

    «Ми церква відкрита, ми готові прийняти всіх, але кожен повинен розуміти, що храм — це є особливе священне місце і до нього потрібно приходити зі смиренням з молитвою і не спокушати інших», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне