Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх прийняв ченців і митрополита Македонської Православної Церкви

    15 грудня у Всепатріаршому храмі Святого Великомученика Георгія Побідоносця Святіший Вселенський патріарх Варфоломій прийняв усіх ченців і черниць невизнаної Македонської Православної Церкви. Делегацію очолював єпископ Антаніський Парфеній.

    Монахи прибули на Фанар із чотирьох монастирів: Бігорського, Райчиїцького, Пречийського та Кнежійського. З благословення митрополита Тимофія Дебарського і Кичевського вони поспілкувались із патріархом Варфоломієм і поклонитися чесним мощам святих отців Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого, а також святої мучениці Євфимії, повідомляє сайт Бігорського монастиря.

    На прийманні був присутній митрополит Халкідонський Еммануїл, як за словами представників Македонської Церкви, показав свою велику любов до Церкви.

    «…висловив велику повагу до нашого духовного отця і старця, який мав особливе звернення до Його Святості. Також перед Патріархом було зачитано чернече послання від імені всіх наших братів і сестер. Тоді Святійший Патріарх мав відповідне звернення, в якому висловив батьківську турботу про всіх нас і нашу Церкву. Нарешті ми всі взяли від нього благословення, поцілувавши його святу правицю», – йдеться на сайті монастиря Македонської Церкви.

    «Ми залишили імператрицю міст, сповнені великої ласки і впевненості в батьківському захисті Святішого патріарха Варфоломія», – підсумували монахи Македонської Церкви.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх зустрівся з українцями на свято Миколая Чудотворця. Також патріарх Варфоломій заявив, що росіяни мріють керувати православ’ям, але цього не буде.

    Найсвіжіше

    Популярне