Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Фактичний розкол між структурами РПЦ в Західній Європі обговорили два паризькі митрополити

    Керуючий Російською архієпископією РПЦ МП у Західній Європі митрополит Дубнінський Іоанн (Ренетто) прийняв 12 грудня у своїй резиденції в Парижі патріаршого екзарха Західної Європи РПЦ МП митрополита Корсунського та Західноєвропейського Антонія (Севрюка), щоб обговорити розкол у середині РПЦ в Європі

    Як повідомляє офіційний сайт архієпископії, на зустрічі також були присутні секретар архієпископії Сергій Рунь та секретар екзархату протоієрей Максим Політов, передає credo.press

    Митрополит Іван нагородив митрополита Антонія орденом св. Алєксандра Нєвського – найвищою нагородою архієпископії.

    З благословення очільника РПЦ Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) митрополити обговорили долю храму на честь святого Архангела Михайла у Каннах, переданого у власність Росії. На нього претендують одразу три структури Московського патріархату – екзархат, архієпископія та РПЦЗ МП.

    Сторони також обговорили ситуацію у Великій Британії та Німеччині після заяв двох єпархіальних архієреїв РПЦЗ МП у цих країнах щодо розриву євхаристичного спілкування з кліриками архієпископії. У кінці листопада 2021 року митрополит Берлінський та Німецький РПЦЗ у єдності з Московським патріархатом Марк (Арндт) заборонив клірикам своєї єпархії співслужити з духовенством Західноєвропейської архієпископії РПЦ МП із центром у Парижі, очолюваної митрополитом Іоаном (Реннето).

    Архієрейський синод Російської православної церкви за кордоном (РПЦЗ) 8-9 грудня розглянув як «неканонічні» дії митрополита Дубнінського Іоанна (Реннето), який приймав до кліру Паризької архієпископії священиків РПЦЗ.

    Найсвіжіше

    Популярне