П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній про ПЦУ: «Ми не впадемо. Бо ми знаємо, звідки ми вийшли, ким є і куди рухаємося»

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній впевнений, що Православна Церква України не впаде, адже знає звідки вона вийшла і куди йде.

    «Ми не впадемо. Бо ми знаємо, звідки ми вийшли, ким є і куди рухаємося. Тож у наступний, 2022 рік, дивимося з розумом, вірою і прагненням найкращого», – сказав митрополит Епіфаній на заході «Україна та Всесвіт попереду 2022».

    Він зазначив, що в кінці року ми оглядаємось назад, щоб осмислити, підсумувати, узагальнити, знайти слова, які не лише пояснюють рік, що минає, але й будуть дороговказами в році майбутньому.

    «”Perseverance” (наполегливість) стало словом 2021 року за версією Кембриджського словника. Ми справді багато чого завзято і сумлінно робили в цьому році, незважаючи на всі виклики, перешкоди, труднощі, диверсії і погрози агресора, на пандемію», – зазначив митрополит.

    «2021 рік дійсно був роком, коли Україна розвивала не лише здатність протистояти біологічному вірусу, але формувала несприйнятливість і стійкість до інших “шкідливих та агресивних збудників” –  фейків, неправди, путінських погроз, обману, свавілля. Ми разом формуємо розумний імунітет, який заснований не на пропаганді чи окозамилюванні, а на правді, фактах, історії, особистому досвіді й добрих традиціях», – підсумував предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній прокоментував ймовірний візит папи Франциска в Україну. Також митрополит Епіфаній дав 5 порад батькам до Дня святого Миколая.

    Найсвіжіше

    Популярне