Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    УГКЦ планує збудувати на Львівщині перший затворницький монастир

    Про початок будівництва у Бірках на Львівщині першого затворницького монастиря УГКЦ повідомив Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, єромонах Юстин (Бойко), передає сайт «Духовна велич Львову».

    «Цими днями у Бірках освятили місце під спорудження монастиря, якого немає у цілій Українській Греко-Католицькій Церкві. Йдеться про Контемплятивний монастир Сестер Редемптористок. Контемплятивні монастирі зародилися, свого часу, у Церкві як спосіб звернути увагу на те, що є вічне, незнищенне. І суттю контемплятивних монастирів є постійне життя у молитві. Устав таких монастирів є дуже цікавим і для декого може здаватися дивним і навіть може жорстоким. Монахині, які вступають сюди, проходять довгу формацію, виховання і опісля, коли вирішують залишитися у такому монастирі, то залишаються у цих мурах до кінця і вже не виходять за його межі. Тож, на території Львівщини, у селі Бірки буде саме такий монастир», – сказав єромонах УГКЦ Юстин (Бойко).

    Також о. Юстин запросив до співпраці підприємців, людей доброї волі, всіх небайдужих, які були б готові стати меценатами будови цього монастиря.

    Він зауважив, що УГКЦ вже має 5 монахинь, які вже мешкають у Львові кілька років, в маленькому домі і провадять життя у молитві та праці.

    Нагадаємо, в УГКЦ завили, що папа Франциск хоче відвідати Україну. Також архієпископ Святослав (Шевчук) назвав Вселенський Патріархат Матір’ю-Церквою для УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне