П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Росії РПЦ витіснила автодор з ринку і молитовно намагається поліпшити якість доріг

    В Російській Федерації у Ханти-Мансійському автономному округу – Югра вирішили радикальним методом боротись з високою смертністю на автошляхах. На двох трасах, де протягом листопада 2021 року загинула половина всіх людей у дорожньо-транспортних пригодах, що трапились в окрузі, священники Російської православної церкви провели молебні та освятили ділянки доріг.

    “З ініціативи священників Нягані – настоятеля храму Володимирської ікони Божої Матері єрея Вячеслава Атаманенко і клірика соборного храму Святого Алєксія Московського єрея Антонія Сараєва були прочитані молитви і освячені аварійно-небезпечні ділянки автошляхів Нягань-Талинка і Нягань-Ун’юган”, – цитує “Znak” повідомлення управління МВС ХМАО.

    При цьому, це не перший випадок, коли для зниження аварійності в Юргі залучають священників РПЦ.

    Як бачимо, РПЦ не лише намагається замінити собою систему охорони здоров’я у питанні протистояння епідемії коронавірусу, а й цілком реально може витіснити автодорожні служби у питанні зниження аварійності. Замість того, щоб покращити якість дорожнього покриття, встановити нові дорожні знаки, обладнати аварійні ділянки трас роздільними відбійниками тощо, росіяни намагаються всі проблеми вирішити звертаючись до вищих сил.

    Втім, не варто виключати, що всі кошти, які можна було витратити на покращення якості доріг, давно освоїла РПЦ, будуючи шаленими темпами нові храми і каплиці по всій території РФ. Тож російська влада просто не має іншого виходу, і богослужіння РПЦ – це єдиний доступний засіб, за допомогою якого в РФ будуть намагатись протистояти високій аварійності і смертності на дорогах Югри.

    Найсвіжіше

    Популярне