Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Хресні об'їзди у виконанні РПЦ витіснили російську вакцину з передової боротьби з коронавірусом

    Клірики Російської православної церкви посилили свою активність у протидії поширенню коронавірусу. До рішучих дій представників духовенства спонукало стрімке зростання діагностованих випадків інфікувань вірусом SARS-CoV-2 та зневіра в дієвості розпіареної російської вакцини “Спутнік V”.
    Воно і не дивно, бо після новин на кшталт “Депутат Держдуми Валерій Гартунг, який брав участь у випробуваннях російської вакцини, захворів на COVID-19” навіть найбільш фанатичні та віддані клірики задумуються про відречення від “віри в Кремль” і повертаються до віри в Бога.
    Саме тому, священнослужителі Володимирської області Російської Федерації вдались до старого, надзвичайно видовищного, хоч теж не дуже ефективного засобу, – хресних об’їздів населених пунктів з іконами, частками мощей та молитвами проти коронавірусу.
    Про це пише “Зебра” з посиланням на Муромську єпархію РПЦ.
    Повідомляється, що священники взяли участь в “другій хвилі” аналогічних заходів, яка стартувала восени поточного року в Росії, хресним об’їздом у місті Вязники Володимирської області. Відзначається, що місцеві віряни позитивно сприйняли таку активність духовенства РПЦ, хоч ефективність їхньої діяльності у сфері протидії коронавірусу, здебільшого, викликає питання, а не дає відповіді на них.
    Нагадаємо, що навесні 2020 року, священники Володимирської області практикували хресні обльоти населених пунктів, використовуючи параліт. Їхніх зусиль для припинення епідемії, на жаль, виявилось не достатньо.

    1586520110_8.png
    Хресний обліт. Фото взято з zebra-tv.ru

    Найсвіжіше

    Популярне