П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії судять священника РПЦ, якого звинувачують у зґвалтуванні усиновлених дітей

    У Росії судять колишнього священника Російської Православної Церкви Ніколая Стрємского, який скоював злочини насильства над власними усиновленими дітьми. Суд Оренбурзької області у вівторок перейшов до дебатів у закритому режимі, передає Інтерфакс.

    Підсудного захищають троє адвокатів. Стрємского було затримано восени 2019 року. У вересні 2020 року на сайті Слідчого комітету РФ повідомлялося, що йому пред’явлено звинувачення за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 КК РФ (згвалтування; насильницькі дії сексуального характеру; розпусні дії; катування; неповнолітніх, поєднане з жорстоким поводженням, залучення неповнолітнього до вчинення антигромадських дій).

    За версією слідства, з 1999 по 2019 роки обвинувачений «вчинив злочини проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх» (педофілія). Також він підозрюється у залученні дітей до систематичного вживання алкоголю.

    Указом митрополита Оренбурзького та Саракташського РПЦ Веніаміна Стремського заборонено у священнослужінні на час слідства.

    «Духовний фронт» раніше повідомляв, що кримінальні провадження у відношенні клірика Російської православної церкви Ніколая Стрємского розпочались у вересні 2019 року. Окрім цього, суд постановив позбавити родину священника батьківських прав, а всі діти були переведені в заклади опіки.

    Це вже не перший випадок педофілів у рядах РПЦ. Раніше єромонаха РПЦ засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю.

    Найсвіжіше

    Популярне