Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив богослужіння у Полтаві у день пам’яті покровителя міста

    У Полтавському Свято-Успенському кафедральному соборі 28 листопада відбулись урочистості з нагоди свята – Дня пам’яті видатного духівника, відроджувача православного чернецтва, перекладача, полеміста, святого Вселенського Православ’я, уродженця Полтави і покровителя міста – преподобного Паїсія Величковського (1722-1794). Урочисту літургію очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    «Це велике свято для нас. Ми так раді, що митрополит Епіфаній завітав до нас. Я вже вдруге слухаю його літургію», – говорить вірянка Олена Богуславець, – передає Суспільне.

    Богослужіння розпочалось о 9:00 ранку. Під час Літургії лунала молитва за припинення коронавірусної хвороби. Також відбулось вручення дипломів лауреатам премії ім. преподобного Паїсія Величковського.

    Преподобний Паїсій Величковський — це православний аскет та святий. Він народився у Полтаві 1722-го. Його батько був настоятелем Успенського собору. Преподобного Паїсія Величковського канонізували 1988-го. Щороку 28 листопада, на роковини смерті, відзначають день його пам’яті.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній звернувся до вірян у День пам’яті жертв голодоморів та звершив панахиду за спокій їхніх душ.

    Найсвіжіше

    Популярне