П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ розширює свої володіння у Почаєві та хоче розробляти надра

    На початку листопада поточного року депутати Почаївської міськради вирішили надати Почаївській Свято-Успенській лаврі, якою користується РПЦ в Україні, дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0264 га (під уже існуючою каплицею) у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій у м. Почаїв по вул. Возз’єднання, 8.

    Рішення опублікували на офіційному сайті міської ради, повідомляє “Погляд”.

    Втім апетити РПЦвУ зросли – у Почаївській лаврі хочуть розширити бізнес (можливо збудувати нові захисні рубежі) та зайнятись розробкою надр. Монахи просять надати їм в оренду земельну ділянку площею 0,3400 га “для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами в м. Почаїв”.

    Як саме будуть розпоряджатись та що саме планують видобувати з українських надр московські ченці наразі не повідомляють.

    Раніше Свято-Успенська Почаївська лавра Московського патріархату змогла отримати у постійне користування земельну ділянку 0,2015 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Відповідне рішення було прийняте 24 вересня 2021 року на засідання Почаївської міської ради.

    Примітно, що на вказаній ділянці розташований будинок, де раніше функціонувало міське відділення поліції.

    Найсвіжіше

    Популярне