П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ та УГКЦ проведуть панахиди за жертвами Голодомору

    Комуністичний тоталітарний режим у 1932-1933 рр. вчинив особливо тяжкий злочин геноциду проти української нації. В результаті проведення комплексних судових експертиз було встановлено, що у 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим знищив 10 мільйонів 500 тисяч українців, 4 мільйони з яких діти.

    Про це йдеться у передмові до офіційного анонсу заходів вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років, що оприлюднено на сайті Національного музею Голодомору-геноциду.

    Музей, як центр вшанування пам’яті жертв Голодомору, підготував освітні, виставкові, наукові проєкти до 88-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

    У анонсі вказано, що 27 листопада у храмах Православної церкви України та Української греко-католицької церкви будуть служитись панахиди за жертвами Голодомору.

    Того ж дня, о 16:00, відбудеться Всеукраїнська акція “Запали свічку пам’яті”.

    Раніше, в рамках вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, відбувся прямий ефір з предстоятелем УГКЦ, Блаженнішим Святославом “Згадуємо жертв системи: від Голодомору до Небесної сотні”, вебінар “Голодомор і нація: вплив через покоління”, презентація навчального посібника для вчителів “Голодомор 1932–1933 років — геноцид української нації”, підготовленого співробітниками Інституту дослідження Голодомору, та інші заходи.

    Адміністрація Музею Голодомору закликає українців долучитись до вшанування пам’яті жертв геноциду та збереження усної історії Голодомору, а також взяти участь у Всеукраїнській акції “Запали свічку пам’яті” вдома 27 листопада о 16:00.

    Найсвіжіше

    Популярне