П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Військовий капелан ПЦУ взяв участь в урочистому встановленні пам’ятної дошки на честь першого командира ВЧ №1836 Миколи Гарголи

    25 листопада 2021 року у Херсоні відзначили 80 років від дня заснування військової частини 1836 та 30-ти річчя від дня, коли вона увійшла до складу Збройних сил України. На КПП встановили пам’ятну дошку на честь першого командира генерал-майора Миколи Гарголи.

    Про це інформує “Суспільне”.

    Микола Гаргола – перший командир Херсонської Гвардійської зенітно-ракетної бригади, яку очолив 1967 року. Встановлення меморіальної дошки, говорить заступник командира військової частини Микола Багно, знакова подія.

    “Сьогодні день створення нашої військової частини і сьогодні ми відзначаємо те, що у складі Збройних сил України 30 років виконуємо бойові завдання з охорони повітряних кордонів Херсонської та Миколаївської областей, важливих об’єктів, які тут є і тому була приурочена ця подія – відкриття меморіальної дошки саме на цей день”, – розповів заступник командира військової частини.

    В урочистостях взяв участь священник Православної церкви України, військовий капелан Антон Покидько. За його словами, Миколу Івановича завжди з радістю приймали, коли він приходив до частини, було приємно з ним спілкуватися.

    Військовий капелан ПЦУ Антон Покидько. Зображення: кадр з відео “Суспільне”

    “Коли хочуть віддячити людині, то шукають якийсь для цього спосіб і ця меморіальна табличка – це вдячність у відповідь на те, як він вкладав душу у розбудову бригади”, – підкреслив священник ПЦУ.

    “Суспільне” нагадує, Микола Гаргола народився 15 листопада 1925 року в селі на Полтавщині. 1943-го навчався мінометній справі, після чого його відправили на Карельський фронт. У Херсон перевели 1964 року, за три роки прийняв командування 208-ю Гвардійською зенітною ракетною бригадою.

    У 2016 році Микола Гаргола отримав звання почесного громадянина міста Херсона за вагомий внесок у розбудову Збройних сил України та зміцнення обороноздатності держави. Наразі у Херсоні триває процедура перейменування вулиці Пестеля, де базується частина, на честь генерала Гарголи.

    Найсвіжіше

    Популярне