П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині служителі РПЦвУ «освятили школу» у присутності чиновників

    На Одещині єрархи Московського патріархату продовжують свою діяльність із підростаючим поколінням, попри антиукраїнські заяви свого архієрея митрополита Агафангела (Саввіна). 15 листопада протоєрей Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) Микола Павлов взяв участь у відкритті Струмокського дитячого садка та освятив усі приміщення Струмокського навчально-виховного комплексу.

    Як зазначають у РПЦвУ, у заході взяли участь голова Татарбунарської ОТГ Андрій Глущенко, депутат Одеської обласної ради Трифон Антов, керівник Татарбунарського відділу освіти Вихристюк Ольга Вікторівна, директор школи Яковенко Олена Анатоліївна, меценати, викладацький склад, працівники школи та гості.

    Фото: РПЦвУ

    Нагадаємо, раніше митрополит РПЦ в Одесі Агафангел (Саввін) негативно висловлювався про націоналізм. «Націоналізм – це завжди фашизм, в якій би формі він не з’являвся», – запевняв єрарх. Як бачимо, такі висловлювання чомусь не впливають на місцеву державну владу, яка не цурається співпрацювати з Московським патріархатом в цьому регіоні.

    Знімок з екрана

    Додамо, що Агафангел також негативно оцінює придушення руху антимайданівців в Одесі, які планували створити терористичну організацію в Одесі, на кшталт «Л/ДНР». Він заявляв, що Бог ніколи не простить тих, хто спалив Будинок профспілок 2 травня в Одесі.

    Найсвіжіше

    Популярне