Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Новозбудований храм ПЦУ у Шацьку вперше відзначив престольне свято

    21 листопада в новозбудованому храмі святого Архістратига Михаїла Православної церкви України, що у селищі міського типу Шацьк, вперше відбулося храмове свято.

    Як інформує “Район.Шацьк”, до небесного покровителя – святого Михаїла – звершували молитву настоятель храму протоєрей Роман Скірак разом із запрошеними священниками та численними парафіянами. Під час Богослужіння відбулось освячення води та була звершена Літургія.

    Пролунала спільна молитва за здоровя своє і близьких, владу та українських воїнів, за будівничих святого храму, благодійників. Віряни просили в Бога миру для України.

    Наприкінці богослужіння церковні відзнаки отримали з рук настоятеля храму люди, які стояли біля джерела створення і будівництва української церкви в селищі Шацьк, хористи, парафіяни, підприємці, політики, меценати і благодійники, завдяки яким цієї весни зазвучала молитва рідною українською мовою у новому храмі.

    Чуттєвим та емоційним став виступ наймолодших парафіян, котрі привітали всіх поетичними рядками.

    Завершилося свято величним Хресним ходом, під час якого священники читали Святе Євангеліє та окроплювали свяченою водою парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне