П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Журналісти виявили незвичний курйоз під час перегляду фоторепортажу про служіння літургії Моспатріархом Кірілом

    7 листопада 2021 року очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) звершив чергову літургію в умовах суворої самоізоляції в Алєксандро-Нєвскому скиту (об’єкт “Скит”). Фотозвіт події надав офіційний сайт Московської патріархії.

    Вивчаючи оприлюднені фотографії, російські блогери та журналісти звернули увагу на одну курйозну обставину.

    Малий вхід. Колаж: kalakazo.livejournal.com
    Великий вхід. Колаж: kalakazo.livejournal.com
    Відпуст. Колаж: kalakazo.livejournal.com

    Незначне зменшення висоти свічки, яка горить на престолі, дало привід для припущення, що всі фотознімки зроблені протягом короткого проміжку часу – кількох хвилин – і мають ознаки постановки.

    При цьому, як зазначає “Credo press”, подібні чудеса на фотографіях з Моспатріархом Кірілом (Гундяєвим) траплялись і раніше: з’являлись і щезали дорогі годинники, “клонувались” парафіяни тощо.

    У контексті сказаного, доцільно пригадати влучний коментар релігійного експерта Олександра Єфременка, який зауважив, що візит Вселенського патріарха Варфоломія І до США став болючим ударом для верхівки РПЦ. Протягом останнього часу, Його Всесвятість вражає світ своєю активністю, у той час, як очільник РПЦ перебуває на суворій самоізоляції в так званому “об’єкті Скит” поблизу Пєрєдєлкіно в Одінцовському районі Московської області.

    І поки Вселенський патріарх проводить зустрічі з парафіянами, громадськими та політичним діячами, Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) зустрічається, здебільшого, із співробітниками Федеральної служби охорони РФ, які охороняють російського першоєрарха.

    Нагадаємо, починаючи з жовтня минулого року патріарх Кіріл (Гундяєв) дотримується режиму суворої самоізоляції. Очільник РПЦ практично весь час перебуває у обителі на честь Алєксандра Нєвского, відомої як об’єкт “Скит”, що перебуває під охороною ФСО РФ.

    Моспатріарх практично не відвідує публічні богослужіння та не здійснює візити до єпархій, не зважаючи на той факт, що 2 березня 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха.

    Найсвіжіше

    Популярне