Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій звершив літургію у Нью-Йорку

    У неділю, 31 жовтня, у соборі Святої Трійці в Нью-Йорку відбулася Божественна Літургія. Богослужіння очолив Вселенський Патріарх Варфоломій у співслужінні архієпископа Америки Елпідофора та духовенства Вселенського патріархату.

    Під час богослужіння архімандрит Христофор Ікономідес отримав чин архімандрита Вселенського престолу на знак визнання його внеску в Церкву та його духовні справи. Крім того, 35 виборних членів грецької діаспори отримали чин Архонта, повідомляє orthodoxtimes.com

    «Коли ми відправляємо Божественну літургію, небеса відкриваються, все наповнюється світлом і наповнюється воскресінням. Дійсно, Церква живе у Божественній літургії та через неї. Наше літургійне і духовне життя, а також організація, канонічна структура і душпастирська опіка Церкви є виразом і продовженням її євхаристичної ідентичності. У Святій Євхаристії ми переживаємо всю таємницю Божественної Літургії. Як красномовно каже святий Микола Кабасілас: “Якби ми могли споглядати Церкву Христову… ми побачили б не що інше, як Тіло Господнє”. У цьому плані покійний о. Олександр Шмеманн справедливо зауважив у своєму журналі, що “Церква була заснована для того, щоб здійснювати Євхаристію», – сказав Вселенський патріарх.

    Він підкреслив, що на вершині сходів цінностей церковного служіння знаходиться святість людської особистості, земне та небесне призначення людини як “улюбленця Божого”.

    «З цими думками ми молимося, щоб Бог любові благословив і зміцнив усіх вас, брати та діти. Ми передаємо всім вам благословення та молитви Матері-Церкви Константинопольської, всесвятого та мученицького центру Православ’я, де сформувалися самобутність та культура православного народу. І ми закликаємо на всіх вас благодать та милість нашого Бога, Якому поклоняємось у Святій Трійці», – підсумував Вселенський патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, раніше патріарх Варфоломій заявив, що йому байдуже, що РПЦ розгнівалась на Вселенський патріархат, через те що він зробив Українську Церкву автокефальною. Також патріарха Варфоломія прийняли в Посольстві Туреччини в США.

    Фото: orthodox times
    Фото: orthodox times
    Фото: orthodox times

    Найсвіжіше

    Популярне