П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ розповів чому замість портрету Філарета повісив великого Хреста

    Єрарх Православної церкви України митрополит Волинський і Луцький Михаїл (Зінкевич) пояснив, чому він зняв портрет почесного патріарха Філарета і замінив його на великий Хрест із розп’яттям Ісуса Христа.

    Журналістка із “Першого” зауважила, що у 2017 році в кабінеті архієрея на стіні висів портрета Філарета, а зараз його немає. Тож вона поцікавилась, що змінилось із того часу?

    «На той момент дозрівання церкви треба був такий символізм. На цей момент я змінив думку», – сказав митрополит Михаїл.

    «Не скажу, що для мене нема авторитету серед людей. Але я мав можливість торкнутися (пауза, – ред.) таких особливих властивостей людини, коли я вирішив, що треба, повернутися до того, з чого почав. Я сказав собі: Ти пішов за ким? За Христом! От його й повісь», – сказав митрополит.

    Нагадаємо, митрополит Михаїл розповів, що на Волині до ПЦУ із РПЦ перейшли 20 священників і 130 нових парафій. «У нас плюс-мінус 130 нових парафій. Це найбільше в Україні. Дякувати Богу, це сталося при мінімальних протистояннях. Тобто у 98% випадків люди просто проголосували, що не хочуть бути під російською окупацією. Лише 2% є таких історій, де були непорозуміння зі священниками і хтось щось пробував комусь довести. Ми не втручалися у жодному випадку», – наголосив митрополит Михаїл (Зінкевич).

    Найсвіжіше

    Популярне