Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В Російському Ярославлі порушили кримінальну справу за фактом безоплатної передачі елітної земельної ділянки у власність РПЦ

    Слідчий комітет Російської Федерації розпочав кримінальне провадження за статтею “Перевищення посадових повноважень” за фактом безоплатної передачі у власність Російській православній церкві елітної ділянки землі на узбережжі Волги, що перебувала у муніципальній власності міста Ярославль.

    Про це розповів прокурор Ярославля Алєксандр Чєховскій під час засідання муніципалітету, пише “Yarnews”.

    “З ініціативи прокуратури міста з питання відчуження земельної ділянки слідчим управлінням Слідчого комітету РФ по Ярославській області порушено кримінальну справу за статтею “Перевищення посадових обов’язків”. І друге – прокуратура Ярославської області скерувала до арбітражного суду позовну заяву про визнання всіх угод (стосовно вказаної ділянки, – ред.) незаконними”, – розповів прокурор.

    Нагадаємо, у вересні 2021 року стали відомі обставини скандалу навколо ділянки землі у Ярославлі на набережній Волги. Повідомлялось, що ділянка розміром 12338 квадратних метрів до 2017 року перебувала у власності міста, ринкова вартість об’єкту складала понад 45 мільйонів рублів. У 2016 та 2017 роках ділянку тричі виставляли на аукціон, однак бажаючих придбати її не віднайшлось.

    Після цього, відбувся фантастичний сценарій реалізації масштабного бізнес-проєкту з мінімальними витратами. Тогочасний мер міста Ярославль Владімір Слєпцов, під приводом необхідності розвитку території та за умови відсутності на неї покупця, фактично подарував вказану ділянку Російській православній церкві.

    Однак згодом, за загадкових обставин, ділянка перейшла з власності єпархії РПЦ у власність компаній “Локотранс” та “Калузький домобудівний комбінат”. Умови зміни власника, як і можливий заробіток РПЦ після такої угоди, наразі, не відомі.

    У підсумку місто задурно втратило ділянку землі вартістю 45 мільйонів рублів, а нові власники отримали необхідну площу для будівництва багатоквартирних будинків.

    Та вже 4 жовтня стало відомо, що містобудівна рада Ярославля 1 жовтня 2021 року прийняла рішення про відмову забудовнику у переводі землі до зони забудови житловими будинками. Таке рішення, імовірно, було викликане резонансом, що виник навколо ділянки елітної землі.

    Відомо, що перше слухання Арбітражним судом Ярославля у справі про визнання угод щодо вказаної земельної ділянки призначене на 29 листопада 2021 року. Відповідачами у справі значиться, серед інших, Ярославська єпархії РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне